Internationale Omgeving

Je zult je misschien wel afvragen wat er zo anders is om met andere culturen te werken. In de praktijk komt er nog heel wat bij kijken, want zo gemakkelijk is het niet. Daar waar er in de ene cultuur heel veel gediscussieerd wordt (Nederlanders), hebben andere nationaliteiten niet eens een echt woord voor ‘nee’ (Thailand). Wanneer je samen gaat werken met meerdere culturen zul je ook merken dat er in sommige culturen heel anders gewerkt en gedacht wordt. Zo hebben Amerikanen een echte werk instelling (niet praten maar doen), Duitsers houden van precisie en Italianen komen vaak te laat op een vergadering.

Niet alleen tijdens vergaderingen zul je verschillen merken. Ook tijdens de gewone samenwerking zul je merken dat oostenrijkers graag dingen bij leren en goed luisteren voor ze een antwoord teruggeven. Duitsers houden daar juist niet van en willen alles het liefst op hun eigen manier doen.

Naast het ervaren van de verschillen in de manier van werken, zul je ook merken dat bepaalde gebaren, geluiden en andere communicatie heel anders gaan dan in Nederland. Omdat er zoveel verschillende culturen bij elkaar zijn, zul je ook merken dat je nooit echt buiten de boot valt, want alle culturen worden immers geaccepteerd.