Mijn stage bij Traveltura.com

10 September, 2010

Een hele week van stage beschrijven kan wel eens moeilijk zijn (helemaal voor mij, omdat ik altijd focus op elk detail), er gebeurd hier zoveel dat het misschien makkelijker is om een aantal belangrijke dingen en een typische werkdag te beschrijven.

Maandag was er een ‘bank holiday’ wat inhoud dat er een nationale feestdag is en dat iedereen vrij heeft van werk. Je kunt ook kiezen om te werken, dit was mijn keuze waardoor ik op maandag gewoon gewerkt heb. Op dit moment werk ik voornamelijk in marketing (ook aan PR) en mijn hoofd project is het maken van de online reisgids op traveltura.com (deze website is nog niet online, maar zal dat binnenkort wel komen). Hiernaast heb ik geholpen aan het vertalen van de gift-tours website in het Nederlands en een artikel geschreven voor een Griekse website. Omdat ik de keuze gemaakt heb om op deze nationale feestdag te werken krijg ik zelfs een extra vrije dag, omdat deze uren als overuren gezien worden. Andere stagaires genoten uiteraard van het heerlijke weer (van de zon) of gingen voor een dag naar Londen (een evenement dat het evenementen team georganiseerd had). Na het werken vind ik het heerlijk om even te ontspannen door te sporten en daarna te genieten van de sauna in de plaatselijke sportschool (waar je tevens ook veel locals kunt leren kennen en de andere stagaires kunt ontmoeten). Om vervolgens nog even met mijn huisgenootjes bij te kletsen en een film te kijken. Dit is voor mij een typische dag in het leven hier.

Natuurlijk zijn er ook andere dingen die wij hier doen. Er zijn leuke dingen, zoals cake bakken voor al je collega stagaires en collega’s, het ontmoeten van nieuwe mensen uit allerlei culturen enz. Helaas zijn er ook minder leuke feestjes om afscheid te nemen van de mensen die je hier hebt leren kennen (Thank-you-party’s).

Thank-you feestjes horen er nu eenmaal bij en mogen dan misschien niet zo leuk zijn omdat je afscheid moet nemen van stagaires (welke soms je beste vrienden geworden zijn), maar op deze avond hebben zij de kans om iedereen te bedanken die er tijdens de stage als vrienden voor ze geweest zijn of om te bedanken voor een goede collegiale samenwerking en krijg je de kans om deze persoon ook zelf te bedanken door bijv. persoonlijke gebeurtenissen aan deze persoon te schrijven op de thank-you kaart die ze mee naar huis mogen nemen.

Naast deze minder leuke afscheidsfeestjes heb je ook de kans om te leren koken of om bijvoorbeeld naar de bioscoop te gaan en 2 films te zien voor een bedrag waar je in Nederland een film voor huurt. Zo heb ik deze week de films "Clash of the Titans" en "The ghost" gezien samen met een aantal andere stagaires.

Na deze blog te hebben geschreven hoop ik dat je in ieder geval een beetje een idee hebt gekregen van het leven hier in New Romney tijdens mijn stage.

Waar is de tijd gebleven

19 Augustus, 2010

Ik ben er gister achtergekomen dat ik alweer op de helft van mijn stage ben. De tijd hier is zo snel gegaan en ik kan me nog alles herinneren van de eerste dag van mijn stage.

Ik kwam binnen in de keuken waar een stuk of 15 mensen aan het ontbijten waren, helemaal verlegen en niet wetend wat te doen.. Maar gelukkig binnen enkele seconden was ik al aan het praten met iedereen over waar ik vandaan kwam, wat mijn eerste indrukken waren en hoe lang ik zou blijven. Ook werd ik meteen gerustgesteld omdat iedereen meteen zei dat ik naar hun toe kon komen als ik vragen had. Door deze eerste momenten kreeg ik meteen wat meer zelfvertrouwen en na twee dagen was mijn stagehuis echt een thuis geworden en de andere stagaires mijn familie. Met mijn "familie" heb ik heel veel ondernomen in de afgelopen 2,5 maand (10 weken, ik kan het zelf amper geloven). Ik ben een aantal keer naar Londen geweest voor musicals, winkelen en natuurlijk sightseeing!. Ook heb ik andere kleine dorpjes bezocht in de omgeving, ben ik naar de bioscoop geweest en ook een aantal keer uitgeweest in een discotheek in de buurt. Dat is het grote voordeel van een stage doen in het buitenland : Alles is nieuw, alles is spannend en er is ontzettend veel te doen en te ontdekken in elke omgeving!. En je weet wat ze zeggen :Time flies when you are having fun. En dat is zeker waar. Ik heb één keer geknipperd met mijn ogen en opeens zijn er al tien weken voorbij. Dus vanaf nu knipper ik niet meer met mijn ogen, ga ik niet meer slapen en probeer ik 100% te genieten van de tijd die ik nog heb!

Nieuw

14 Augustus, 2010

Eindelijk gaat de website online! De eerste onderwerpen die te lezen zijn is de bedrijfsomgeving en solliciteren. In de komende weken zal ik blogs schrijven en extra informatie aan de website toevoegen zoals foto's en extra informatie over solliciteren, het leven in Groot-Britannië en mijn avonturen tijdens mijn stage hier!